HOME
WIE BEN IK?
BEHANDELINGEN
RISICOCOETEN
VOETPROBLEMEN
Schimmelnagel
Ingegroeide nagel
VOETTYPEN
TARIEVEN
CONTACT

 


Ingroeiende Teennagel

Een ingegroeide of ingroeiende teennagel komt vaak voor bij de grote teen. De punt of rand van de nagel is dan in de huid gedrongen. Vaak ontstaat op deze plek overtollig eelt. Dit kan flink pijn doen en leiden tot een ontsteking.

Een nagel waarvan de rand of de punt in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft, vormt de eerste fase van een ingroeiende teennagel. Je voelt een irritatieplek en langzaam ontstaat er pijn. In de volgende fase dringt de nagelpunt in je huid.

 

Verkeerd knippen

Het kan veel pijn en een ontsteking veroorzaken. Dit resulteert in een rode plek waar pus en bloed uit kan komen. Een ingegroeide teennagel komt het vaakst voor bij je grote teen. Maar het kan bij al je nagels voorkomen.

Ingroeiende nagel behandelen

Een ingroeiende nagel kan door de pedicure behandeld worden. Heb je een ontsteking, ga dan naar je huisarts. Om de pijn en roodheid te verminderen, kun je een voetbad met zeezout of soda nemen.

In ernstige gevallen moet je voor poliklinische behandeling naar het ziekenhuis. Als dat nodig is, zal je huisarts je doorverwijzen. Dit is bijvoorbeeld het geval als de nagel verwijderd moet worden.

Voorkomen beter dan genezen

Je nagels regelmatig recht afknippen, verkleint de kans op ingroeiende nagels. Neem ze onder handen als je net in bad of onder de douche bent geweest.

Je nagels hebben dan een hoger vochtgehalte, waardoor ze minder kwetsbaar zijn. Knip ze vooral niet te kort en bijt of scheur ze niet af. Dan kunnen ze namelijk inscheuren en gemakkelijk ingroeien. Draag geen schoenen die te smal of te klein zijn.

 

Medisch Pedicure  | infopedicureconniekuiper@gmail.com

googled12fbe49f7e4cc74.html