HOME
WIE BEN IK?
BEHANDELINGEN
Producten
Standaardbehandeling
Quicky
Deelbehandeling
Specialisaties
Ontspannend!!
Lakken Gellak
Combi-behandelingen
Inlegzolen..
RISICOCOETEN
VOETTYPEN
TARIEVEN
CONTACT

 

Nagel Regulatie:
 
 Het vervelendste en pijnlijkste probleem van nagels is, dat ze kunnen ingroeien. Dit kan vreselijk pijnlijk zijn. Soms kunt u zelf de lakens er niet op verdragen. Ze drukken in de huid en veroorzaken veel pijn en ongemak bij het lopen. Vaak lost het probleem zich al op door regelmatig uw voeten te laten verzorgen.
 
Als de nagel toch in blijft groeien bv door erfelijke aanleg, kan een nagelbeugel uitkomst bieden.  
 
 
Ik werk met De Onyclip en de Podofix.
 
 De Onyclip is een stripje van koud geslagen staal met kunststof overtrokken. De strip wordt met speciale lijm bevestigd. Zeer geschikt voor de wat dikkere meer convexe nagels.

De Podofix nagelbeugel bestaat uit een kunststof strip met een draadlus. Het principe van de podofix berust op het geleidelijk opbouwen van spanning vanag de nagelplaat waarbij de groeivorm in de groeirichting mee wordt gecorrigeerd.

Zeer geschikt voor de wat lichtere nagels die minder convex zijn en voor diabetici.

 

 

 

 

Orthonyxie of een nagelbeugel is een hulpmiddel dat op de nagel wordt bevestigd om een rondgegroeide of een ingroeiende nagel recht te maken of tijdelijk de verhoogde druk van de nagel in de nagelsulcus (nagelwal) te verminderen. Hierdoor wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen uw pijnklachten vrijwel direct.

 
De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. Na ongeveer 6 weken wordt tijdens de controle bij uw pedicure de beugel eventueel verwijderd en opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. Is de  nagelbeugel bevestigd met een laagje gel (afhankelijk van het soort beugel) dan hoeft u geen rekening meer te houden met de beugel tijdens kousen aantrekken en u kunt gewoon douchen of zwemmen.

 
Diverse oorzaken van een ingegroeide nagel:
 
 • Het te kort en slordig knippen van de nagel, waardoor de nagel kan ingroeien
 • Het dragen van te nauwe en te puntige schoenen die de tenen samendrukken.
 • Het dragen van puntige schoenen met hoge hakken.
 • Een overdreven dikke nagelplaat, waarvan de rand in een diepe nagelwal verdwijnt.
 • Voetafwijkingen zoals de platvoet en de  knikvoet, waarbij de druk op de binnenkant van de nagelplooi van de teen groter is dan normaal.
 • Door het stoten van de nagel of het  neervallen van zware voorwerpen op de teen.
 • Chronische bedlegerigheid met daarbij een slechte nagelverzorging.
 • Verweking van de weefsels door zweetvoeten  of overdreven gebruik van warme voetbaden waardoor de nagelwal te zacht wordt.
 
NAGELREPARATIES

 
De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.

 
Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

 
Een reparatie van de nagel geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. Uw teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie esthetisch, goed verzorgde teennagel heeft.


 
 De gelnagel kan gewoon gelakt worden net als de natuurlijke nagels, maar kan ook in een bedekkende teint vermengd worden om bijvoorbeeld een schimmelnagel te bedekken en er weer fris uit te laten zien. De gelnagel is goed toe te passen bij zowel mannen als vrouwen, daar de gel in natuurlijke kleuren verkrijgbaar is.
 

 
Waarvoor kan een nagelprothese dienen?

 • Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels
 • Correctie van vervormde nagels
 • Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels
 • Versterking van zwakken nagels
 • Het opvullen van missende nagelhoeken
 • Het verfraaien van mycose (schimmel) nagels
 • Begeleiding van de groei van de nagel na verlies door trauma (bijvoorbeeld een blauwe nagel)
 •  
 

 


 

 

 

 

 

 

 

Medisch Pedicure  | infopedicureconniekuiper@gmail.com

googled12fbe49f7e4cc74.html