PEDICURE PRAKTIJK CONNIE KUIPER

 Uw Voeten............Mijn zorg!Onychomycose ( schimmelnagels)


Een ontsierende aandoening, soms pijnlijk. Maar ach, eigenlijk valt er best mee te leven. Zo denken de meeste mensen. Schimmels zijn de aanstichters van deze zogenaamde ‘kalknagels.’ Gelukkig zijn schimmelnagels tegenwoordig prima te behandelen, maar u moet veel geduld hebben want de behandeling duurt lang!

Hoe herkent u een schimmelnagel?
Bij schimmelnagels vertoont de nagelplaat verkleuringen, zoals witte tot gele / bruinachtige strepen. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt. De nagel is kwetsbaar en brokkelig. Knippen is hierdoor niet meer gewoon mogelijk.

Hoe vaak komt het voor?
In Nederland lijdt naar schatting circa 26% van de bevolking aan een schimmelinfectie aan de nagels. Mannen en vrouwen lopen ongeveer een gelijk risico op het krijgen van schimmelnagels. De kans neemt toe naarmate men ouder wordt. Ook risicogroepen - bijvoorbeeld diabetici - hebben vaak last van schimmelnagels. De gevolgen zijn: last bij het lopen, pijn en een onnodig schaamtegevoel.

Hoe kunt u schimmelnagels voorkomen?
Het is een misverstand te denken dat schimmelinfecties ontstaan door slechte hygiëne. Wat kunt u zelf doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden:
-Was uw voeten dagelijks, liefst zonder zeep!
-Droog uw voeten goed af, vooral tussen de tenen!
-Draag sokken van absorberend materiaal.( wol-katoen)
-Vermijd Panty's en synthetische kousen zoveel   mogelijk.
-Elke dag schone sokken!
-Kies het liefst voor schoenen van echt leer!
-Verwissel na het passen van nieuwe schoenen van sokken!
-Wissel regelmatig van schoenen!
-Draag schoenen niet te lang achter elkaar!
-Desinfecteer schoenen en sokken met een schimmelwerend middel!
-Draag altijd slippers in openbare ruimtes als kleedkamers, douches of sauna!

Behandeling
Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden.
U kunt een test laten doen, of u daadwerkelijk met een schimmel te maken heeft.
Naast de voorgeschreven middelen moeten alle schoenen aan de binnenkant worden behandeld met een schimmeldodend middel. Uit voorzorg om te voorkomen dat schimmelsporen zich in de schoenen nestelen en zodoende herinfectie veroorzaken. Ondersteunende behandeling door een pedicure is van belang. Zij kan dikke en soms pijnlijke nagels dunner maken, wat de genezing bevordert.
Een geruststelling tot slot
Na behandeling met het voorgeschreven geneesmiddel kan het zijn dat u in eerste instantie een beetje teleurgesteld bent. U ziet weinig resultaat. Dit komt doordat er tijd nodig is, voordat de aangetaste gele delen van de nagel helemaal uitgegroeid zijn. Vooral de nagels van de grote teen groeien slechts enkele millimeters per maand. Na enkele maanden geduld zult u langzaam maar zeker een gezondere nagel terugkrijgen.

Solution Spray HFL

De afgelopen jaren, hebben erg veel cliënten deze spray met veel succes gebruikt. Echt een top product....wel volhouden, maar een fantastisch resultaat!!