PEDICURE PRAKTIJK CONNIE KUIPER

 Uw Voeten............Mijn zorg!

Standaard Pedicure

Uw voeten worden gedesïnfecteerd en geïnspecteerd.
Er volgt een voetanalyse.
Uw nagels worden geknipt, verzorgd, nagelsubstantie verwijderd en ingroeiende nagels worden behandeld en eventueel drukvrij gelegd.
Eelt, likdoorns en kloven worden verwijderd.
Het geheel wordt glad afgewerkt met een  nattechniek pedicuremotor.
De voetbehandeling wordt afgesloten met een korte voetmassage met een rijke voeten creme.
U gaat met goede voorlichting en adviezen naar huis, hoe u uw voetproblemen zelf kunt minimaliseren en eventueel kunt voorkomen.
Natuurlijk is een breed assortiment voetverzorgingsartikelen te koop om de verzorging thuis voort te zetten.
Duur van de behandeling:  max: 3 kwartier


Deelbehandeling :

Dit is een korte behandeling van maximaal 10 á 15 minuten.
Zijn uw voeten in goede conditie, maar wilt u bv alleen uw nagels laten knippen....
Of wilt u die vervelende likdoorn laten verwijderen.....
Of die ene eeltplek .....
Kortom, de snelle behandeling om één probleem te laten verhelpen.

Pedicure de Luxe:

Een volledige pedicure behandeling, daarna een uitgebreide scrub van de voeten en onderbenen, vervolgd door een heerlijk voetmasker.

Een korte massage met een kwaliteitsproduct ter afsluiting. Een heerlijke uitgebreide voetverzorging!


Diabetische Voetverzorging

Voor mensen die suikerziekte te hebben, ofwel diabetes is het zeer belangrijk om hun voeten regelmatig te laten verzorgen door een medisch pedicure

.Door het regelmatig behandelen van bijvoorbeeld eelt of nagelafwijkingen kunnen veel problemen voorkomen worden en worden ernstigere afwijkingen vroegtijdig opgemerkt.

Reumatische Voetverzorging: 

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig voor diverse soorten ontstekingen (zoals gewrichts- en slijmbeursontstekingen), slijtage en/of standveranderingen. De pedicure met de juiste aantekening houdt hier rekening mee en weet waarop gelet moet worden.
Vaak hebben mensen met reuma te maken met (overmatig) eeltvorming en likdoorns. Dit kan onder andere te maken hebben met de veranderde stand van voeten en/of tenen, schoenen die niet goed passen of vetweefsel onder de bal van de voet dat dunner wordt of verschuift. Ook komen er vaak nagelafwijkingen voor bij reumapatiënten, zoals verkleuring van de nagels, verdikte nagels, dunne nagels, brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, ruwe of gespleten nagels.

Nagel Regulatie:
Het vervelendste en pijnlijkste probleem van nagels is, dat ze kunnen ingroeien. Dit kan vreselijk pijnlijk zijn. Soms kunt u zelf de lakens er niet op verdragen. Ze drukken in de huid en veroorzaken veel pijn en ongemak bij het lopen. Vaak lost het probleem zich al op door regelmatig uw voeten te laten verzorgen.
Als de nagel toch in blijft groeien bv door erfelijke aanleg, kan een nagelbeugel uitkomst bieden.
Ik werk met De Onyclip en de Podofix.
De Onyclip is een stripje van koud geslagen staal met kunststof overtrokken. De strip wordt met speciale lijm bevestigd. Zeer geschikt voor de wat dikkere meer convexe nagels.
De Podofix nagelbeugel bestaat uit een kunststof strip met een draadlus. Het principe van de podofix berust op het geleidelijk opbouwen van spanning vanaf de nagelplaat waarbij de groeivorm in de groeirichting mee wordt gecorrigeerd.
Zeer geschikt voor de wat lichtere nagels die minder convex zijn en voor diabetici.


NAGELREPARATIES

De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.
Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.
Een reparatie van de nagel geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. Uw teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie esthetisch, goed verzorgde teennagel heeft.